Takläggare som yrke

Funderar du på att bli takläggare för branta tak?

Att jobba som takläggare är ett mångsidigt yrke. Du jobbar oftast i ett team som består av en arbetsledare och en mindre grupp av takmontörer. Du kommer möta nya människor dagligen och ställas inför nya utmaningar varje dag. En takläggare ska ha kunskap om tex. Takets funktion, takfönster, underlagspapp, takpannor, plåt och isolering.

Att lägga yttertak kräver precisionsarbete och kunskap om takets funktion och det material du jobbar med. Det kommer ständigt nya material på marknaden som förutsätter ny kunskap, därför är det viktigt att vara uppdaterad så att din kund får det bästa materialet och bästa servicen. Får du anställning som takläggare i ett mindre företag krävs oftast att du blir behörig att få bygga byggnadsställningar, jobba självständigt och ta ansvar för kundens fastighet under byggtiden. En komplett takomläggning går oftast till så här.

Projekt planeras
För att utföra takläggning på ett effektivt sätt krävs noga förberedelse och att du och ditt arbetsteam är väl orienterade om vad som ska utföras.

Takarbete inleds
Takläggare jobbar i team så man kan jobba systematiskt för att utföra arbetet så effektivt som möjligt. Vi på takinvest följer våra leverantörers monteringsanvisninggar noga och jobbar med kontrollplan för att uppfylla våra hårda kvalitetskrav.

Projekt avslutas
Innan taket helt är avslutat ska du kontrollera offerten och att egenkontroller är ifyllda och att kunden har fått det tak som är beställt enligt offert. När ditt takläggare team är klara är det dags för takbesikting. Godkänns denna besiktning är ert jobb avslutat.

Är du fortfarande intresserad av att utbilda dig som takläggare och går på gymnasieskola finns ett treårigt byggprogram med inriktning på ”husbyggnad”. Här får du en bred utbildning inom byggbranschen. Börjar du sedan jobba som takläggare på en takfirma kommer din arbetsgivare utbilda dig unikt för det materialet du ska jobba med.

Lycka till med ditt framtida yrke som takläggare.

 

Kontakta oss

Ni kan nå oss via formuläret eller vårt telefonnummer eller E-postadress